4 прекрасни парфюма на Dior

parfum-miss-dior
Основателят на модна къща Dior – Кристиан Диор, беше казал, че "парфюмът на жената говори за нея повече от почерка й". От оригиналния Miss Dior през 1947 г. насам  Dior работи с някои от най-великите парфюмеристи в света.  В резултат се появяват редица парфюми с високо качество, уникални и непреходни. Представяме ви 4 от най-добрите измежду тях.

Закачливият Miss Dior

Първоначално въведен с името Miss Dior Chérie, днес това е един от най-палавите и флиртуващи парфюми. Нотките на ягода и карамелизирани пуканки с масло, които са характерни за по-старите версии на аромата, отсъстват от най-новото издание на Miss Dior, в което плодови и жасминови нотки се разгръщат преди да изпъкне базата с мирис на пачули и намек за подправки.

Съвременната версия на Miss Dior е ухание, близко до Coco Mademoiselle и би било чудесен подарък за тези, които се харесват  Шанел. По-старият шипров парфюм все още може да се намери в онлайн бутик на Dior под името Miss Dior L'Originale.

Умната Diorella

Този жив аромат изгрява през 1972 година и е дело на Едмон Рудницка. Diorella е аромат, който ухае на свежа утрин и напомня на глътка охладен сок, отпита от кристална чаша в горещ ден.
Фината сладост идва от орловите нокти и уханието на зрели дини. Пудрената база създава една по-мъхест атмосфера, която контрастира на ослепителните цитрусови връхни нотки. След изгрева идва сумрак, а този парфюм сякаш илюстрира и двете.

Елегантният Dior Homme

Това е един от най-добрите мъжки парфюми, създадени през последните 15 години. Сложните, необичайно гладки нотки на какао, тютюн и велур, които се разгръщат след попадането му върху кожата, го правят различен от типичните мъжки парфюми. Характерните нотки на ирис – землисти и донякъде пудрени, ухаят на… теменужки и червило. И все пак Dior Homme е за мъжа, който няма нужда да доказва мъжествеността си на някого, а най-малко на себе си. Лавандулата, представена чрез карамелените си нюанси, носи духа на традицията. Ветиверът придава класическо и свежо мъжко ухание.
Всичко това прави този парфюм идеален и за жените, които обичат спокойните дървесни аромати, носещи ненатрапчива чувственост. 

Сексапилният  Addict

Уверената бурбонска ванилия, съчетана с бели цветя и трайно ухание на мускус, превръща Addict във всичко онова, което очаквате от един секси цветно-ориенталски парфюм, който очевидно е създаден за съблазняване на противоположния пол. Дървесните нотки укротяват сладостта на ванилия, придавайки й опияняващ оттенък. След няколко часа върху кожата парфюмът разгръща пудрената си структура, за да ви накара да се почувствате като истинска съблазнителка. 
Напишете вашия коментар