5 най-добри зелени аромати

зелени аромати
Зелените аромати заемат отделно място в класификацията на парфюмите. Като правило, в такива аромати се усещат нотите на пролетна свежест, на млади растения, на горски треви, на току-що разтворили се листа по клоните на дърветата, на прясно окосена трева и всичко онова, което се асоциира със зеленина. За да подчертаят още повече красотата на природата, парфюмерите вплитат в зелените аромати ноти на хвойна, кедър, бор, момина сълза, нероли, хиацинт, галбанум и цитрусови акорди. Зелените парфюми повдигат настроението, даряват усещане за празник, свежи са и никога не омръзват. Подходящи са за топлите сезони на годината и са удачен избор за ежедневно използване както от мъже, така и от жени.

Calvin Klein Escape For Men

Един популярен аромат за мъже от 1993 г. Успешната композиция е с автор Стив Демеркадо. Ароматът се отнася към фужерните и зелените групи парфюми. В началните акорди на аромата звучат пъпеш, манго, хвойна, грейпфрут, евкалипт и бергамот. Средните акорди са с ноти на розмарин, кипарис, ела, бреза и градински чай. Ароматът завършва с финални акорди от пачули, дъбов мъх и ветивер.

Gucci Envy

Това е истински шедьовър за жени, представен пред публиката през 1997 г. Ароматът е създаден от парфюмериста Морис Росел. Експертите поставят Envy в групите на цветните и зелените. Според замисъла на автора, основните акорди на парфюма звучат във връхните ноти - ананас, цвят от праскова, магнолия, бяла фрезия и бергамот. Средните ноти  се състоят от теменужка, роза, момина сълза  и жасмин. Базата е от сандал, дъбов мъх, мускус, жасмин и кедър.

Chanel Une Fleur de Chanel

Парфюм за жени, представен през 1998 г. Раждането на композицията  е резултат от креативното сътрудничество на
Chanel  с парфюмериста Жак Полж. Ароматът е от групите на цветните и зелените аромати. Основните му акорди са жасмин, зелени ноти и цитруси.

Chanel 19

Произведен е през 1970 г., но пази популярността си до ден днешен. Автор на тази успешна дамска композиция е маестрото на ароматите Хенри Роберт. Парфюмът се нарежда в групите на цветните и зелените. Връхните ноти на аромата са представени от нероли, бергамот, хиацинт и галбанум. Сърдечните ноти са на ирис, момина сълза, жасмин, нарцис и корен от ирис. Базата е от дъбов мъх, мускус, кожа и ветивер.

Twenty 20 Community Cricket Cover Drive

Модерен аромат за мъже от 2014 г. Появява се благодарение на творческите усилия на дизайнерите на  марката Twenty 20 Community Cricket. Познавачите класифицират аромата към групите на фужерните и зелените парфюми. Най-разпознаваеми са акордите във връхните ноти на композицията -оттенъци на млади треви. Сърдечните ноти са от обработена кожа и дървесни акорди. Базовите ноти са от мускус.
 
Напишете вашия коментар