5 съветa за подбиране на подходящ парфюм

podhodqshti-parfiumi

Избирането на парфюм не е никак лесна работа. Ето защо следващите съвети ще ви бъдат от полза, когато решите се сдобиете с нов аромат

Не съставяйте мнението си на базата на описанието на парфюмите

Един аромат може да съдържа стотици съставки, така че не позволявайте на няколко нотки да влияят вашето решение. Може би знаете, че има определена миризма, която не харесвате – например, може би не ви допада уханието  на рози. Но това не значи, че няма да ви хареса един аромат, в който присъства розата. Възможно е дори и да не успеете да го откриете в крайния вече продукт.

Ароматите не миришат различно на различните типове кожа

Или поне не би трябвало, тъй като всички ние имаме едно и също pH на кожата. Така че не кожата, а продуктът, който преди това е нанесен върху нея може да промени уханието на парфюма. Така че преди да решите да тествате парфюм, се уверете, че не сте използвали други аромати и продукти, като например лосион за тяло. Така ще добиете реална представа за това как ще ухае парфюмът ви.

Китките невинаги са най-доброто място за тестване на парфюм

Металните бижута могат често да променят начина, по който парфюмът ухае. Вместо това пръснете върху пръстите си и носете аромата през деня. Така ще усещате уханието през цялото време.

В случай че сте решили да използвате попивателна хартия, по-добре изчакайте парфюмът сам да изсъхне

Позволявайки на парфюма да изсъхне, ще дадете време на всички нотки да се смесят.

Можете да претоварите сетивата си

За да прочистите носа си след тестването на ароматите, помиришете кожата си или ризата си. Това може да премахне някои от силните нотки, които сте усещали до момента и да даде време на сетивата ви да се настроят преди следващия тест.

Напишете вашия коментар