Имате ли нужда от помощ при избирането на мъжки аромат?

myjki-parfiumi

Когато една дама избира аромат за мъж, може да бъде изкушена да избере такъв, какъвто повече се харесва на нея самата, а не толкова на мъжа. Мери Хауърд, мениджър обучение в COTY - Австралия, дава няколко съвета относно избора на аромат за мъже.

Ароматите са различни за половете

В миналото най-използваните мъжки аромати бяха одеколоните и афтършейвовете. Сега имате много по-голяма възможност да намерите тоалетна вода за мъже. С какво тя е по-различна от тази, предназначена за дамите? Ето какво казва Мери Хауърд: „Основните разлики днес между женските и мъжките аромати са стиловете и парфюмните съставки. Най-използваният женски аромат е флоралният, а мъжки – дървесният“.

Мъжките аромати имат различни нотки. Мери Хауърд очертава специфичните нотки, които да търсите в типовете аромати:

  • Цитрус: мандарина, лимон, бергамот
  • Пикантен: джинджифил, кардамон, ванилия и канела
  • Ароматен: градински чай, лавандула, здравец, пачули, смокиня
  • Дървесен: кедър, кипарис, сандалово дърво, тамян, ветивер
  • Цветен: цвят от портокал, ирис

Помислете за възрастта, стила на обличане, индивидуалността, начина на живот на мъжа и изберете аромат, който най-добре ще отговаря на всичко това. Ето няколко примера, които Мери Хауърд дава:

·         Мъж в средата на 30-те си години, който работи в областта на финансите и се грижи добре за външния си вид, може би харесва богатите ухания. Ако е така, можете да се спрете на X от Rocawear.

·         Ако мъжът ви е безгрижен, изглежда най-добре в обикновена бяла тениска, и предпочита свежите аромати, можете да се спрете на DKNY Men The Original от Donna Karan.

·         За мъж, който пътува по бизнес срещи, но обича и развлеченията; който се чувства най-добре в дънки, може би ще е подходящ Aramis Adventurer.

И не забравяйте, мили дами, след като подберете най-правилния аромат за своя мъж, да зарадвате и себе си с едно ново ухание. Заслужавате го!

Напишете вашия коментар