Историята на Lacoste

lacoste

Рене Лакост е роден през 1904 г., във Франция. През 1927 г., става легенда в тениса. Печели купата Дейвис, но преди това се обзалага с капитана на френския отбор на един куфар от крокодилска кожа. Приятелят на Рене нарисувал крокодил и тенисистът го пришил на блузата, с която излязъл на корта. Така американската преса го нарекла „крокодила“. През 1933 г., Рене Лакост и Андре Гилие придобили най-голямата френска фирма за производство на трикотаж. Изображението на крокодила станало лого на компанията и било пришивано не само на блузите за тенис, но и на облеклата за голф  и ветроходство, които фирмата произвеждала. Облеклата на Рене Лакост били истинска революция с използваните нови тъкани и по-удобни за активен спорт модели.

Централният офис на Lacoste  се намира в Париж и към днешна дата произвежда дрехи, обувки, парфюми, кожени изделия, очила и часовници. Първата блуза Lacoste  била бяла, малко по-къса от обичайното, с яка от оребрено трико  и с къс ръкав, с оребрен маншет. Била изработена от лека материя – трикотаж с името „Пети -Джерси пике“. До днес се предлага на пазара и има същите качества, удобство и авторитет на марката Lacoste.

Рене Лакост умира през 1986 г., оставяйки известна по целия свят фирма и спомени за невероятна спортна кариера с три спечелени турнира French Opens, два американски U.S. Open и две победи на Уимбълдън.

Историята на ароматите Lacoste  е не по-малко вълнуваща.  

Парфюмите  Lacoste са малка част от общото производство на компанията, но са изключително важен елемент от общата картина на марката.

Lacoste Touch of Pink  подхожда идеално на дръзката съвременна жена. Аромат на подправки, щрих от кориандър и база от ванилия и сандалово дърво. Ежедневен, но в същото време впечатляващ аромат.

Lacoste Essential: Начални ноти от листа на домат, лимон, плодове, водни ноти, мандарина, бергамот и грозде. Нотите на сърцето са представени от черен пипер, роза и подправки. Крайна нота от сандал, пачули и дървесина.

Lacoste  Touch of Sun включва композиция от жасмин, сандалово дърво, рози и божур. Отличен начин да се докосне лятото и да се усетят топли чувства.

Lacoste Pour Femme мек цветен аромат с романтично излъчване. Чудесна смес от омагьосващи цветя, дървесина, пипер и тамян. Начални ноти от виолетова фрезия и пипер. Сърдечни ноти от хибискус, жасмин, хелиотроп и българска роза. Крайни ноти от тамян, сандалово дърво и хималайски кедър.

Lacoste Pour Hommeенергия и бодрост, непринуденост, чар и абсолютна увереност. Предназначен за мъжете, които всеки ден получават своята порция риск и хазартна удовлетвореност. Началните ноти на аромата са от червен грейпфрут, бергамот, слива и ябълка. Сърцето е от канела, розов пипер, кардамон и плодове от хвойна. Завършващи ноти от сандалово дърво, ванилия, мускус, тамян, кедър и ром.

Lacoste Style In Play е стилен и забавен аромат за мъже, подходящ за пролетта и лятото. Това е аромат на зелена ябълка, листа от кедър и свеж въздух. Подхожда както на млади спортни натури, така и на делови и стилни господа.

Напишете вашия коментар