Как да закупите парфюм онлайн – без да сте усещали аромата му

how-to-choose-perfume-in-Internet

Онлайн пазаруването си има своите безспорни предимства. Не само можете да си поръчате червило, докато сте още по пижама, да избягвате тълпите в метрото и по улиците, но и имате възможност да избирате въпросното червило дори и час, ако желаете. Но и има и недостатък. Особено по отношение на парфюмите. Да си купите парфюм, без да можете да усетите аромата му, може да бъде рисковано.

За да ви помогне в тази насока, Сю Филис – основател на Scenterprises - ще обясни как точно да си поръчате парфюм, без да сте разочаровани след като го получите.

Изследвайте

Бъдете предпазливи по отношение на ароматите, които не са особено търсени, съветва Филис. Всъщност може да се окаже, че парфюмът не е много качествен, ако го поръчате от по-малко реномирана компания. Добра идея е да проверите за отзивите на клиенти. Потърсете информация за парфюма, който сте си харесали, от блогъри и критици. Техният опит може да ви помогне да добиете по-добра представа и това да повлияе на мнението ви. Уверете се, че компанията предлага възможност да върнете закупения от вас продукт, ако сте недоволни от него.

Участвайте в тест, ако сайтът предлага такъв

Някой сайтове предлагат тестове за по-лесно определяне на вашите индивидуални предпочитания, за вашата личност и дори стил на живот. Всичко това е важно за намиране на перфектния аромат.

Обърнете внимание на описанията

Описанията на парфюмите са там, за да ви помогнат. „Ароматът на всеки парфюм трябва в действителност да се опише по начин, който предизвиква емоция“, казва Филипс. Така по-лесно ще разберете дали този аромат подхожда на вашата индивидуалност.

„Ако сте светъл и слънчев човек, едва ли ще искате нещо тъмно и тежко“, казва тя. Затова търсете описания, които наистина съответстват на вашата личност и стил на живот.


Запознайте се с нотките

Във всяко описание се споменават нотките, които се съдържат в парфюма. Макар че те могат да бъдат разделени в 7 различни групи, основните са само 4 – свежи (или цитрусови), флорални, дървесни и ориенталски. Тази информация може да ви помогне по-лесно да определите кое ухание би съответствало най-много на вас самите.


Свежи и цитрусови нотки

Тези нотки са семпли, елегантни и изчистени. Тук ще усетите ухание на цитрусови плодове, зелени или натурални ухания (например ароматът на въздуха след проливен дъжд).


Флорални нотки

Тук се усеща аромат на роза, лилия, жасмин...Това са само някои от най-често срещаните ухания на цветя. Ще намеритие и други съставки, като плодов цвят (той има нотка на ягода, нар или гуава) и ориенталски цветове (има нотки на ванилия, индийско орехче, канела). Ето защо имате много голяма възможност да избирате измежду флоралните аромати. Тук ще откриете както фини и меки ухания, така и смели и екзотични аромати.


Дървесни нотки

Те са идеални за тези, които предпочитат едновременно уютен и изискан аромат. Тук има нотка на сандалово дърво, брезово дърво и кедър. Това е само част от всички ухания. Дървесните нотки се използват в мъжки аромати най-често.

Ориенталски нотки

Тези аромати са по-тежки и по-силни. Те са подходящи за чувствени и вълнуващи личности. Тук се усещат ухания на ванилия, мускус, индийско орехче, кориандър и други подобни.

Напишете вашия коментар