Когато миризмата на парфюм е твърде силна...

silen-parfium
Всички ние сме се сблъсквали с онези жени, ароматът на които остава в асансьора в продължение на минути; с онези жени, чието присъствие усещаме, дори и да са на 10 крачки от нас. Да, всички ние ги знаем. А уханието им за повечето от нас е отблъскващо. 
Несъмнено парфюмът може да бъде чудесен начин за изразяване на личността, но твърде много от него може има негативен ефект. Въпреки че мнозина обичат да се отличават с парфюм, той може да бъде вреден както за тях, така и за другите. Честата му употреба в големи количества може да причини мигрена или алрегични реакции, които да увредят дишането.
Ако за никого обаче не е приятно, когато една жена носи прекалено много парфюм, то тогава защо го прави? Всъщност, ако жената не притежава много добро обоняние, тя в действителност не усеща силния аромат. Някои от пушачите използват по-голямо количество парфюм, за да прикрият миризмата на цигари. Освен това използването на много парфюм може да бъде индикатор на депресия. Изследване на Университета в Тел Авив е установило, че жените, които са в депресия, много често губят в една или друга степен своето обоняние. 

Парфюмът е с най-силното ухание измежду всички останали.

Той има най-дълготраен аромат и най-висока концентрация на ароматно масло, в сравнение с останалите продукти, като парфюмната вода, тоалетната вода и одеколона.
Когато използвате ежедневно голямо количество парфюм, той може да повлияе на сетивата ви и постепенно да спрете да усещате аромата му. Когато установите, че сте сложили обаче твърде много, просто поставете спирт върху памучен тампон и потъркате участъка от кожата си, който сте парфюмирали. Така наситеността ще избледнее. Разбира се, за онези, които са свикнали да използват обичайно по-голямо количество парфюм, е трудно да установят, че го правят. Затова може да се опитате да приложите следните съвети:
  • Създайте си навик да не слагате твърде много парфюм и се научете как да го слагате. Вместо директно да парфюмирате кожата си, впръскайте го пред себе си и минете през облака, който се образува. 
  • Дръжте шишенцето на около 20см. разстояние от себе си, когато се парфюмирате. 
  • Ако предпочитате по-тежки аромати, опитайте се да го прилагате само на долните части от тялото си, зад коленете например. Тогава ароматът няма да бъде толкова силен и неприятен за другите. 
Ако всеки път следвате тези съвети, много бързо ще откриете правилния баланс и ароматът ви ще започне да привлича хората, а няма да ги отблъсква.
 

 

Напишете вашия коментар