Коя е Elizabeth Arden и нейната история

Талантлив предприемач и новатор, Елизабет Арден е основателка на американската империя на красотата. Това се случило преди повече от 100 години. Истинското име на тази забележителна жена е Флоранс Найтингейл Греъм. Родена през 1884 г. в Канада в английско семейство. Детството ѝ преминало на пазара за зеленчуци, където баща ѝ имал сергия. Получава медицинско образование  и започва работа като медицинска сестра. Именно в селска болница започва да експериментира с измислен от нея крем, към който добавяла различни добавки.През 1908 г., се установява в Ню Йорк. Там работи първо в химична лаборатория, а после и в козметичен магазин. Посъбраните пари и знания вече били достатъчни да открие собствен магазин. Старата ѝ мечта да забогатее с измисления от нея крем била на път да се сбъдне. Срещата с Елизабет Хабард, друга мечтателка и изобретателка на кремове, била основополагаща за бъдещето на медицинската сестра Флоранс. Така се появява магазинът „Елизабет“. Но, както често се случва, съдружничките се скарали и Елизабет оставила магазина на Флоранс. Тя разработила бизнеса и добавила към името на магазина  името „Арден“ от поемата на Алфред Тенисън „Енох Арден“. 
През 1919 г., основала собствен салон за красота, наречен Red Door и много подобен на сегашните СПА салони. Арден винаги е искала да развива и подчертава естествените черти на жените. Основният принцип на работата ѝ е: „Неотменимо право на всички жени е да бъдат естествени и красиви!“. Тя е безкомпромисна в създаването на нови продукти и предоставянето на услуги, които са не само необходими, но и притегателни търговски стоки. Няма значение дали това е  легендарният Blue Grass, класическият аромат Eight Nour Cream или ярко червеното червило, съчетаващо се перфектно с униформата на жените – военнослужещи през Втората световна война. Именно Елизабет Арден въвежда понятието „очен грим“ сред американските жени. След появата на тоника Skin Tonic, Арден станала първата в света, която изписва собственото си име в името на търговския продукт. Освен удивителни продукти, Елизабет Арден създавала и невероятни опаковки, предназначени за дълго пътуване. За първи път в козметичния бизнес обучила екип от жени-консултанти, които пътували из страната и правели демонстрации на козметика и парфюмерия. В началото на 1930 г., Арден открила свои салони в други градове, които станали законодатели на новите тенденции на модата. 

Парфюмите на Elizabeth Arden

Един от най-популярните аромати на търговската къща Elizabeth Arden е Mediterranean. Той олицетворява емоциите от пребиваването на средиземноморското крайбрежие. Романтичното и притегателно име обещава море, слънце и радост от живота. Тази удивителна композиция е от дървесни ноти и чувствено ухание на цветя. Ароматът се открива от сицилианска мандарина, нектар от праскови и сливи, преминава през топла вълна от мускус, сандал и амбра и завършва с магнолия, глициния и мадагаскарска орхидея. 
Ароматът 5th Avenue Nights е въплащение на атмосферата на ню-йоркските нощи, пропити с елегантен разкош и блясък. На най-богатата улица в света настъпва нощ, обгърната от цветно-ориенталска композиция. Акордите на мандарина и бергамот преливат в нотите на бяла фрезия, циклама и дива роза. Сърцето на аромата е от жасмин, момина сълза, розов божур и лилия. Шлейф от благородна дървесина, мускус и бял шоколад.
Напишете вашия коментар