Любимите парфюми на Джаки Кенеди

Кой не е гледал с копнеж снимките на Джаки, Джон и децата им в Белия дом? Семейство Кенеди е част от специалната американска история.

Благодарение на това, че Каролин Кенеди споделя някои спомени за майка си и показва ценни сувенири в предаването на ABC News, ние имаме  представа за това, което е превърнало Джаки в най-култовата първа дама. Биографите й също дават добра представа за чувството й за стил.Нека заедно преоткрием любимите парфюми на Джаки.

Creed Fleurissimo

Този изключителен аромат първоначално е създаден за сватбата на Грейс Кели и принц Рение от Монако. Но скоро и друга дама, стояща под  светлините на прожекторите, го избра за свой фаворит – Джаки. Тази деликатна флорална комбинация, разчитаща на нотките на ирис и виолетки,  е толкова елегантна, колкото и специалните дами, на които е любима.

Patou Joy

Иронията е в това, че този парфюм е любим и на най-голямата съперница на Джаки. Мерилин Монро също обожава тази класическа комбинация между роза и жасмин, рекламирана като  "най-скъпия парфюм в света". Този грациозен флорален аромат носи  отпечатъка на добрия вкус.

Jean Desprez Bal a Versailles

Този празничен аромат от 1962 година е най-известен заради прекрасната илюстрация върху бутилката му, напомняща на картина на Вато. Името му означава "Бал във  Версай" и той наистина е произведен във Франция. Топлият, пудрен, секси аромат е достатъчно страстен и пасващ на френския произход на Джаки (чието рождено име е Жаклин Бувие), без да преминава границата на благоприличието.

Guerlain Jicky

Този парфюм на Guerlain е сред класически и има своята история. Това е първият аромат, който революционно за времето си обединява две синтетични ухания – на ванилин (от ванилия) и кумарин (от бобчета тонка). Уханието е едновременно много женствено, но и с нотка мъжественост заради сладникавата билкова комбинация между лавандула и ванилия. Този чувствен аромат все още се произвежда. 

 

 

Patou 1000        

Този аромат е подсказва за палавата страна на Джаки, която избира именно него, когато през 1970 г. се жени за гръцкия магнат Аристотел Онасис. Шипровият аромат, съставен от нотки  кориандър и пачули, пасва идеално на остров Скорпиос и неговите закътани плажове, където папараците позорно успяват да заснемат Джаки гола.

Jil Sander No.4

Сред парфюмите, които Джаки избира в златните си години, се нарежда този пикантно-ориенталски аромат, който въплъщава силният й дух, помогнал й да преодолее всички препятствия в нейния наситен с приключения живот. Това е последният любим парфюм на Джаки, който ухае смело и богато на кехлибар, сандалово дърво и пачули, съчетавайки още пикантните нотки на естрагон със загадъчна смирна.

Напишете вашия коментар