Парфюми, които ухаят на океан

Океанските парфюми са изобретение на модерните времена. За разлика от класическите парфюми, които залагат на естествените съставки в композицията си, тези аромати използват смес от синтетични съединения (наречени алдехиди), чрез които се пресъздават естествени аромати, като например уханието на озон и свеж планински въздух, на пръски морска пяна или на чисто, току-що изпрано спално бельо, което се ветрее на външен простор в слънчев ден.
Специално за вас подбрахме една кратка селекция от най-добрите и успешни попадения в категорията океански парфюми, които ще доставят наслада на сетивата ви и ще ви пренесат сякаш на брега на океана, насред прекрасен, облян от слънцето тропически плаж.

L'Eau par Kenzo by Kenzo for Women 

Този свеж и весел аромат успешно може да се сравни с чифт перфектни прилепнали дънки. Това означава, че той си отива с абсолютно всички дрехи в гардероба ви и че ще ви кара да извадите усмивката си на показ всеки път, когато го използвате. Връхните нотки на зелени и сочни тръстикови стъбла и дива мента се смесват със сладки водни и флорални мотиви и ароматна праскова, създавайки аромат, който е светъл, женствен и чист. Можете да го носите на всяко място и по всяко време – от офиса до разпускащата среща с приятели през уикенда.

Giorgio Beverly Hills Ocean Dream for Women 

parfimi-ocean-dreamТой е сред най-женствените парфюми в океанската категория от аромати. Пробуждането на плажен романс е пресъздадено чрез съвкупността от нотки на водни растения и нежни цветя над топла база от ванилия и изкусителен мускус. Чувствеността и женското начало силно струят от този аромат, който идеално ще пасне на онези специални дни в годината, когато с повод или без повод имате нужда да поглезите сетивата си.

 

 

Cool Water Woman by Davidoff 

Свеж, младежки и много сладък, този океанско-флорален аромат носи във връхните си нотки уханието на озон и водна лилия, които са умело преплетени с изкусителния мирис на тропически плодове. Ефектът е пенлив като шампанско и по младежки закачлив. Много показателна е и характерната бутилка с формата на водна капка.

Sunflowers by Elizabeth Arden for Women 

Слънчогледите в името му  може и да ви навяват асоциации за плодово-флорален аромат, но воднистите нотки в този парфюм категорично го причисляват към океанската категория. От него струят светлина и щастие, затова и този аромат е чудесно предложение за подобряване на настроение и с удоволствие ще посягате към него сутрин, за да направите деня си по-слънчев и успешен още от самото му начало.
Напишете вашия коментар