Парфюми с аромат на шоколад

shokoladovi-parfumi
Вече много векове шоколадът покорява хората с вкусовите си качества, а и със своя аромат. Това благородно ухание дарява истинска радост и наслада. Шоколадът стимулира изработването на хормоните на щастието – серотонин и ендорфин. Благодарение на специалистите в областта на химията ние можем да си оправим настроението не само похапвайки шоколад, но и да се обвием с аромата му във вид на парфюм. В парфюмерията отдавна съществуват гурме-аромати. Активно се разработват шоколадови композиции, които съчетават горчиво-сладкия аромат с цветни и плодови ноти. В тези парфюми, шоколадът е представен като нежна мелодия, която обгръща и носи уют. Разбира се, уханието на шоколад може да се представи и като моноаромат, но такава композиция ще омръзва бързо, въпреки действието си като антидепресант. В парфюмерията има две направления в използването на лакомството – тъмен и бял шоколад. За любителите на нежния, сметанов, бял шоколад са ароматите с неговите ноти.
Ето няколко примера на такива композиции:
  • The Naughty Remix Britney Spears е чувствен вариант на дамския аромат Fantasy. За разлика от оригинала, The Naughty Remix има по-настойчиви ноти на жасмин, вкусен бял шоколад, орхидеи, дървесина и мускус. Цялото това апетитно цветно великолепие е малко по-тежко като звучене, но идеално подхожда на почитателките на шоколада и нежните цветя.
  • Playboy VIP for Him - притегателен мъжки парфюм от групата на източните аромати. Опияняващ ром, топъл бергамот и свеж зелен равен привличат вниманието още с първите си ноти. Сърцето на композицията е от кристални водни ноти, лавандула и ненатрапчивата сладост на червена ябълка. Базата е съставена от бял шоколад, благороден сандал и бобчета Тонка.
  • Notorius Ralph Lauren -  парфюм за жени, познаващи своята сила и слабости. Нежен и очарователен, въздушен аромат, който е и наситен в същото време. Връхните ноти на композицията са черно френско грозде, бергамот и розов пипер за пикантност. Топлото сърце се състои от божур, карамфил и млечен бял шоколад. Необичайно топлата и очарователна база е изтъкана от пудровите ноти на ирис, мускус, пачули и ванилия.
  • Chocolate Greedy Montale е същинска радост не само за любителите на шоколад, но и за всички почитатели на сладкарски изделия. Изключително апетитна композиция, в чийто състав влизат нотите на силно кафе, ароматно какао, ванилия, Тонка, горчив портокал и сушени плодове. Ароматът напомня за току-що изпечен шоколадов сладкиш, сервиран с кафе и уханни плодове.
  • Истински почитател на шоколадовия аромат в парфюмерията е марката Demeter Fragrance. Композицията Harshey`s Milk Chocolate Kisses включва ноти на тъмен шоколад и мляко. Dark Chocolate е ухание на тъмен шоколад в чист вид. Chocolate  е свежест от тъмен шоколад и череши. Hershey`s Special dark  е особения аромат на екстра черен шоколад. Името на Chocolate Mint говори само за себе си. Jelly Belly Hot Fudge Sundae е не просто обикновено лакомство. Композицията му се състои от сладките акорди на тъмен шоколад, череши и ванилия и напомня разкошен плодов кекс в тъмна глазура. Chocolate Covered Cherries също залага на шоколад и череши, но тук, в композицията присъства и коняк.
  • Mat Chocolate Masaki Matsushima – унисекс аромат от групата на цветно-източните. Този парфюм е пример за принципите на японската култура на ароматите. Ярките шоколадово-плодови ноти бързо се усвояват от кожата и звучат по-интимно и нежно. Връхните ноти на композицията съдържат  диня, рози, черно френско грозде и грейпфрут. Сърцето е от тъмен шоколад и какао. Базата разкрива вкусен кокос, мек мускус и сандал.
  • Bitter Orange&Chocolate Jo Malone – източен гурме аромат. Като унисекс парфюм, Bitter Orange&Chocolate  разкрива мъжете и жените по различен начин като подчертава достойнствата на двата пола. В състава на композицията влизат горчив портокал, тъмен шоколад, какао, кумарин и кокос.
  • Angel Caprice de Star Thierry Mugler  е аромат със сладко и омайващо звучене, нежна симфония, която започва с нотите на жасмин и топъл бергамот. Сърцето е е от мед и червени горски плодове. Базата е съставена от нотите на кумарин, ванилия, пачули, тъмен шоколад и карамел.
  • Choco Musk Al Rehab – оригинален източен аромат. Опияняващ унисекс парфюм. Облак от мек бял мускус, нежен млечен шоколад, сладка ванилия, канела и прохладна роза, която леко разрежда сладостта на композицията. Базата е представена  от нотите на сандалово дърво, подправки, амбра и миро.
 
 
Напишете вашия коментар