Парфюми с аромат на ветивер

vetiver

Аромат на трева, земя и дърво...Това е ветиверът. В Индия се смята, че уханието на ветивер успокоява духа и тялото. Ето защо той е толкова ценен там. Ветиверът представлява растение, което вирее в Япония, Индия, Хаити, Китай, Бразилия. Неговото специфично ухание го прави предпочитано при много маркови парфюми. А есенциалното масло от веривер се извлича от корените на растението.

Guerlain Vetiver

Този аромат е създаден през далечната 1961г., но през  2000г. се пуска отново. Шишенцето е ново, както и цветът на парфюма, но ароматът си остава същия. Балансът между свежестта на цитрусите и земния ветивер го прави чудесен за лятото. В него се усеща още нотка на бергамонт, кориандър, кедър, а в основата на аромата е черният пипер, орехът и тютюнът. Може да се каже, че този парфюм е златен стандарт за ветивер ароматите.

Comme des Garçons Vettiveru

Малко по-тъмен, малко по-земен и малко по-пикантен, но лек като вятъра – Vettiveru е част от серия 4 на марката . Това е чудесен аромат на цена от около 100лв. за 125мл. Напълно задължителен за всички любители на ветивера. Първоначално ще ви лъхне аромат на цитрусов бергамонт и мека зеленина от ветивер. В последствие обаче ще доловите по-лек, сух дървесен аромат (бял кедър). Ароматът е както за жени, така и за мъже. В него се усеща още нотка на кардамон, жасмин, бял пипер и карамфил.

Prada Infusion de Vetiver

В първите секунди след нанасянето на кожата Infusion de Vetiver има силен аромат на цитруси, след което следва свеж естрагон, джинджифил и черен пипер. Трудно е да се опише този аромат – сладка, зелена трева с нотки на анасон. И измежду всичко това се крие бледата миризма на ветивер. Ароматът е предназначен основно за мъже.

Diptyque Vetyverio

Летен аромат, подходящ както за мъже, така и за жени. Той може да бъде окачествен като по-лек ветивер. Чудесен е за онези летни моменти, в които е твърде горещо за каквито и да били други по-тежки аромати. Елегантен и чувствен, той съчетава мъжкия аромат на ветивера с нежното ухание на розата. Ароматът има цитрусови нотки на мандарина, грейпфрут, лимон, следвани от цветен букет от иланг-иланг, роза, здравец и подправки - морковени семена, индийско орехче и карамфил. Основата е изградена върху мускус, ветивер и сух кедър.

Armani Privé Vétiver Babylone

Това е един семпъл, но удовлетворяващ аромат. Пикантно-пиперлив. Създаден за мъже. Усеща се нотка на мандарина, лимон, бергамонт, кориандър и кардамон. Основата е върху ветивер и пачули.

Напишете вашия коментар