Парфюмите на производителите на автомобили

porshe
Светът на парфюмите се обогатява с все повече аромати, пуснати от известни автомобилни марки. Например Porsche, Bugatti, Ferrari и Jaguar. Често в оформлението на флакона на такъв аромат присъстват елементи от дизайна на съответните автомобили или просто логото на марката. Самите парфюми трябва да предадат характера на модела автомобили, истинския му дух, сила, скорост или войнственост. Флаконът с такъв аромат е прекрасен подарък за почитателите на марките автомобили.

Ferrari

Известната италианска марка, специализирана в спортните коли, е създала цяла линия парфюми. На флаконите на ароматите е изобразена емблемата на марката. Повечето опаковки са произведени във фирмения цвят – ярко червено. Първият аромат на Ferrari излиза през 1999 г., с помощта на парфюмерите Alberto Morillas и Karine Dubreuil. Композицията Scuedria Ferrari е необикновено свеж парфюм, символ на бесните скорости и духа на съревнованието. Името на аромата е в чест на състезателния отбор на Ferrari във Формула 1. Всички парфюми на марката са създадени за мъже. Най-известните от тях са Extreme, Light Essense, Dubreuil.

Jaguar

Британската фирма е прочута с производството на луксозни автомобили. За разлика от Ferrari, марката Jaguar създава приказни аромати и за дамите. Най-известните мъжки парфюми на автомобилната марка са : Performance, Vision, Fresh Man, а дамските – Fresh Woman и Jaguar Women. Флаконът на композицията Jaguar Women напомня огледало за обратно виждане, което се подчертава и от сребристия му блясък. Болшинството опаковки на композициите на марката имат хромирани детайли, които намекват за фирмените автомобили. Такъв е ароматът Jaguar, пуснат на пазара през 2002 г. Флаконът му се отличава с изчистена форма и прости линии, както и едноименните леки коли. Парфюмите на Jaguar се разработват от Bernard Ellena, Maurice Roucel и  Dominique Preyssas.

Porsche

Немската автомобилна марка е известна с елегантните си спортни коли. През 2010 г., колите на Porsche са признати за най-надеждни и качествени в света. Ароматът Essence от тази марка напълно съответства на качеството и популярността на фирмата. Флаконът е във вид на автомобилен фар. Композицията е съставена от нотите на  хвойна, черница, пипер, сибирски бор и кориандър. Базата е от тамян и пачули. Ароматът Essence е творение на  Bruno Jovanovic и Anne Flipo.

Bugatti

Феновете на фирмата Bugatti са във възторг от мъжкия аромат от дървесно-шипровата група Bugatti Homme. Композицията е изпълнена с ярки и наситени оттенъци на кедър и пачули във връхните акорди, амбра, ванилия и ветивер в средните акорди, Тонка и мускус в базата. Дълбоката и многопластова мелодия на аромата прекрасно допълва собственика на престижния автомобил Bugatti.

Hummer

Първият аромат на прочутата компания е H2, който много прилича на автомобила с това име – както по външност, така и по стилистика. Наситен аромат с подправки за волевия мъж с активна жизнена позиция и силен характер.
Собствени аромати са пускали и други автомобилни компании като Chevrolet, Lamborghini, Maserati и Mustang. За съжаление, композициите на тези марки са разпространени само в някои страни на Европа и Америка.
Не е чудно, че известните компании за коли произвеждат и парфюми, въпреки че автомобилите са доста далече от парфюмерията. Просто автомобилните фирми си сътрудничат с най-добрите професионалисти от сферата на парфюмерията и им поверяват толкова отговорна работа, каквато е работата по изработката на всеки детайл на автомобила.
Напишете вашия коментар