Парфюмите на звездите

Епопеята със звездните парфюми започва през 1980 г., с излизането на  Passion  на Елизабет Тейлър. Няколко години по-късно се появява вторият парфюм на актрисата -  White Diamonds, който по известност надминал предходника си. Според оценката на  Associated Press приходите от продажбата на двата аромата надхвърлили 200 милиона долара.

Дженифър Лопез

Тя произвежда парфюми „на конвейр“. Първият е Glow. По думите на звездата, с парфюмерията, тя иска да остави следа в живота. Така се появява Still, последван от Miami Glow, издаден като почит към жителите на  слънчевото крайбрежие на САЩ. След по-малко от година се появява нов ароматен продукт: J.Lo. Четвъртият аромат на звездата Live също се радва на добри продажби.

Бритни Спиърс  

С нейния аромат Curious, тя е решила да възбуди любопитство към персоната си. Парфюмът е построен на базата на луизиански магнолии, от родния щат на певицата и е своеобразно връщане към детството ѝ. Следва втори аромат на звездата:  Fantasy.

Парис Хилтън

Тя опитва всичко, което ѝ хрумне и, което би могло да ѝ донесе още известност. Първият си парфюм, прочутата наследница нарича на свое име: Paris Hilton  и включва феромони в състава му. Вторият парфюм излиза на пазара с провокативното име: Just Me.

Мадона

Поп кралицата  също не остава назад от звездната тенденция за собствен аромат. Така се появява Trust or Dare, пълен с подправки, цветя и скъпоценни примеси. Към парфюма са добавени мляко за тяло, душ гел и ролон   и ароматът е превърнат в подаръчен комплект.
Parfume for Woman by Maria Sharapova е само продължение на традицията известните тенисисти също да пускат парфюми. Началото е положено от Габриела Сабатини, която към днешна дата има собствена парфюмерийна къща.

Доналд Тръмп

Прочутият Доналд Тръмп пуска на пазара  своя  Fragrance oт най-благородни подбуди. Искало му се неговият аромат да бъде използван от всички по всякакви поводи.

Атонио Бандерас

antonio-banderasМачото на всички мачовци Атонио Бандерас също не остана встрани от този тип самореклама. Ароматът Diavolo носи в себе си асоциацията с дяволско изкушение и магьосничество. С далновидност, актьорът пуска и Diavolo Per Donna. Мъжкият Mediterraeo de Antonio Banderas  е пълна противоположност на Diavolo със спокойния и умиротворяващ аромат. Най-известният парфюм на Антонио Бандерас  Spirit отразява думите му: „Искам да съм посланик на латинската култура!“. Като почит към дамите, Антонио пуска на пазара и Spirit Women.  

 

Дейвид Бекъм 

Под зоркия поглед на съпругата си, футболистът, моделът или просто красавецът Дейвид Бекъм е твърде последователен в парфюмерийния бизнес. Той издава повече от 13 серии аромати за мъже, най-известните от които са David Beckham Classic, David Bechham Instinct, David Beckham Intimately и техните вариации. Спортистът не пропуска и ароматите за дами, най-предпочитаните от които са  David Beckham Signature и David Beckham Intimately,
 
Напишете вашия коментар