Парфюмите подходящи за различни поводи

parfumi-za-vseki-povod

Повечето хора гледат на парфюмите като на необходимост. За тях те са един функционален продукт, който им помага да ухаят по-добре. Затова и притежват не повече от 2-3 различни вида аромати.

Има обаче жени, които наистина разбират от парфюми. И гледат на тях като на източник на лично удоволствие. Такава жена е Виктория Фролова – професионален парфюмерист. В една своя статия тя разказва за това как тази нейна страст се е породила. Споделя, че в началото, както всяка друга жена, е имала един единствен парфюм, който е използвала за всеки повод. С времето обаче се е оказало, че се е сдобила с подходящо ухание за всеки сезон. След това колекцията й се обогатила със специални аромати за деня и вечерта. Така броят на парфюмите й нараствал. И след няколко години тя имала множество различни ухания, класифицирани според времето, настроението и повода.

Именно нейните съвети за подбор на парфюм според повода ще споделим в тази статия:

Вечер с момичетата

Kilian Liaisons Dangereuses – това е едно невероятно съчетание на роза, слива, касис, кокос и праскова. А основата е изградена от ветивер, ванилия, мускус и дъбов мъх. Този аромат е една чудесна плодова комбинация, която наистина ще ви накара да се чувствате специални.

Бизнес среща

Chanel 31 Rue Cambon  - едно модерно ухание на мъх и гора. Сдържан и елегантен, този аромат е много подходящ за моментите, в които искате да се чувствате уверени на работното място.

Релаксация

Diptyque Tam Daoароматът на кипарис, сандалово дърво и кедър ще ви помогне да се отпуснете след тежък ранотен ден.

Сцециални празници

Passage d'Enfer от L'Artisan Parfumeur – независимо дали сме израстнали в религиозно семейство, или не, всеки един от нас почита различните празници - Великден, Коледа и др. Един много подходящ аромат за подобни случаи е именно Passage d'Enfer – комбинацият между лилия, тамян, мускус и леки дървесни нотки.

Туризъм

Ayala Moriel Vetiver Racinettes ветиверът е известен със своето успокояващо действие върху тялото и ума. Този парфюм има аромат не само на ветивер, но и на джинджифил, лайм, индийско орехче, кардамон, черен пипер. И е чудесен за един ден сред природата.

Морски приключения

Miller Harris Fleurs de Sel - този парфюм представлява една чудесна смесица между пушек, подправки, сол и е незаменим спътник при вашите разходки около морето или плавания с лодка, или дори яхта в него. Връхните нотки са: розмарин, мащерка, градински чай и сол, а в основата са: ветивер, кехлибар и дъбов мъх.

Не всяка жена има парфюм за всеки повод. Но ако желаете да направите първата крачка към вашата малка колекция, този списък е напълно достатъчен за това.

Напишете вашия коментар