Парфюмите подходящи за тренировка

Armani-parfiumi
Йога, фитнес, тренажори, бягане и още много активности, които изискват не само подходящи дрехи и обувки, но и аромати. Помещенията за тренировки често миришат неприятно и това е една от причините парфюмерите да създават така наречените „спортни аромати“. Те са сравнително ново направление в парфюмерията, но бързо придобиват популярност. Целта им е не само да отстранят миризмата на пот, но и да действат на мозъка, да ободряват, да създават настроение и да дават енергия. Спортните парфюми се създават преди всичко за да придадат свежест и увереност във възможностите. Затова спортната парфюмерия е изградена на базата на цитрусовите аромати, които са с ободряващ ефект и ярко тонизиращо действие. Що се отнася до свежестта, тези аромати съвместяват качествата на дезододрант и парфюм едновременно. По този начин нито се усеща миризма на пот, нито се появява главоболие от настойчивия шлейф на парфюма.
Главната характеристика на спортния парфюм е свеждането до минимум участието на спирт в композицията. Понякога спиртът изобщо отсъства. Това намалява  вероятността парфюмираната кожа да се раздразни по време на тренировка или да се получи алергичен обрив. Някои спортни парфюми имат екстракт от памук в състава си, който подобрява състоянието на вече раздразнената кожа.
Друго преимущество на парфюмите за спорт е тяхната статичност. Ароматът се разкрива на кожата веднага и не се променя по времето на активност. Потта също не променя качествата му, защото спортния парфюм не позволява на бактериите, които създават лошата миризма, да се развиват.
Въпреки, че е доста силен и упорит като аромат, издържащ на повишена температура и активни действия, спортният парфюм се измива с обикновена вода. Така, един душ след тренировка е достатъчен за да възвърнете ежедневния си облик и да ползвате друг парфюм.
Практичността е главното изискване, което стои пред спортния парфюм. Всички производители се придържат към това очакване на клиентите и произвеждат този вид парфюми в удобни опаковки. Флаконът на такъв парфюм  се отличава с прости линии и минимум декорация. Лесно може да се вземе в сака за фитнес и да се използва в съблекалнята.

Парфюми от гигантите за спортни стоки

Големите компании за производство на спортни дрехи, обувки и принадлежности, напоследък се насочиха и към спортната парфюмерия. В това число влизат  Nike, Adidas и Puma. Сред най-популярните спортни аромати на пазара са Adidas Dynamic Pulse, Adidas Get Ready, Adidas For Her, Nike Up or Down, Nike Ride, Urban Motion for Him от Nike, Puma Woman и други.

Спортните парфюми от модни къщи

Отделно от фирмите за спортни стоки, много модни къщи също са изкушени от интереса към спортната парфюмерия и създават собствени спортни аромати. Най-ярко в тази област се представят марките Lacoste, Chanel, Dior, Kenzo, Armani и други. Типичен представител на направлението спортни парфюми е Armani Code Sport Athlete – динамичен, свеж, ободряващ и подтикващ към действие. Ароматът е е със свежи тревни ноти, тръпчиви дървесни акорди и създаващи оптимизъм цитруси. Композицията е завършена с леко ухание на цветя.

 

Напишете вашия коментар