9 стъпки как да тествате парфюм преди да си го купите

kak-da-testvate-parfiuma-si

Можете да прекарате часове в тестване на различни парфюми в някой търговски център, а резултатът от това да бъде само силно главоболие. Сред многообразието от аромати, просто не знаете кой да предпочетете. Искате да усетите колкото се може повече, но съвсем скоро ароматите се преплитат един с друг и преценката ви престава да бъде адекватна. Всичко това е познато на повечето oт нас. Ето защо подготвихме тази статия, която се надяваме, че ще ви помогне при избора на парфюм.

Стъпка 1

Разходете се из някой търговски център, без да сте използвали какъвто и да е аромат. Потърсете парфюм, който сте харесвали до сега или някой, който е по-популярен. Ако имате няколко различни предпочитания, направете си списък и го носете в себе си.

Стъпка 2

След като сте си харесали парфюм, отидете при продавачката и я помолете да ви запознае с него – колко е популярен, какви са съставките му, колко силен е ароматът му. Ако тя ви предложи да пръсне върху вас, за да усетитие уханието, не приемайте това предложение. Така ароматът ще остане върху кожата ви през целия ден, така че до края на пазаруването ще ухаете на един букет от аромати.

Стъпка 3

Помолете продавачката да пръсне парфюма на хартиена лентичка, или ако предлагат малки тестери от парфюма, поискате си такъв, за да можете да го пробвате вкъщи. Ако все пак тествате парфюма от лентичката, попитайте дали имат кафе на зърна. Зърната на кафето отнемат уханието на парфюма и ще освежат главата ви. А множество аромати, помирисани един след друг, биха могли да ви натоварят и да причинят главоболие.

Стъпка 4

Не е необходимо да си купите парфюм в точно този ден. Ако е наистина важно да го направите, тогава помиришете лентичката, но изчакайте известно време, преди да помиришете другата. Ако не са ви предложили кафе, което да неутрализира аромата, този метод също е ефективен.

Стъпка 5

Поинтересувайте се дали има някаква възможност за комбинация на парфюмите, в случай че сте решили да закупите по-голям брой. Например, ако сте харесали няколко парфюма на една компания, попитайте дали бихте могли да получите някаква отстъпка за тях.

Стъпка 6

Съберете няколко лентички с различни ухания и ги сложете в чантата си. Разпределете ги в различни джобове, за да не се смесват ароматите.

Стъпка 7

Ако имате възможност да се приберете у дома, тогава ще имате повече време, за да си изберете парфюм. Можете да помиришете една от лентичките. След около половин час – друго. Но за да не объркате аромата, който сте си избрали, запишете името на парфюма върху листчето.

Стъпка 8

Ако сте си взели стъклени и пластмасови шишенца тестери, помиришете и тях. Тук също важи съветът да изчаквате известно време, преди да поднесете към себе си следващия аромат.

Стъпка 9

След като си изберете подходящия за вас парфюм, може да поговорите с продавачката за него. Да я попитате за нейното мнение – защо тя харесва или не харесва този аромат. Можете да вземете под внимание нещата, които казва. Но все пак важно е да се придържате към собственото си решение. Вие сте тези, които го използвате.

 

 

Напишете вашия коментар