Как да си направите напълно натурален парфюм

Все по-често установявам, че силата на аромата ме завладява. Обграждам се с неща, които миришат красиво, където и да отида.
Свещи във всяка една стая на дома, етерични масла в банята ми, тамян в спалнята ми, изсушени билки в колата ми. Парфюмирам се, нанасям нежно етерично масло върху кожата си и съм готова да започна деня си. Ароматът не просто успокоява душата ви, той може да ви тонизира, мотивира и да внесе много положителни емоции.
Мисля, че е много специално да имате свой собствен аромат; аромат, който ще ви накара да се почувствате у дома си, и ще позволи да останалите да усетят, когато сте около тях. Парфюмът, който ще ви представим в тази статия, е точно такъв. Той се прави в домашни условия и точно затова може да се превърне във ваш собствен аромат. Приготвянето му отнема съвсем малко време. Освен това той може да се постави в какъвто и да е малък стъклен съд и да го носите със себе си. Ще сте изумени колко добро нещо ще създадете!

Материали:

  1. Органични етерични масла по ваш избор (например жасмин, лавандула, сандалово дърво)
  2. Натурален пчелен восък 
  3. Масло от жожоба (или друг вид масло, като бадемово или витамин Е)
  4. Ренде
  5. Малка дървена лъжичка за разбъркване
  6. Малък стъклен съд за съхранение

Инструкции:

  • Настържете една супена лъжица пчелен восък и го разтопете на водна баня.
  • След като се разтопи, добавете в 1 с.л. масло от жожова и около 50 капки етерично масло. Смесете с помощта на дървената лъжичка
  • Поставете сместа в приготвения съд за съхранение. Ако желаете, може първо да го изсипете в по-голям съд, за да успеете да го пресипете прецизно в по-малкия, но трябва да сте бързи, защото сместа ще се втвърди почти веднага.
  • Оставете го да поседи 10-20 мин. След като се е втвърдил напълно, вече ще е готов за употреба. 
Можете да направите своя парфюм по-малко или по-голямо количество – в зависимост от големината на стъкления съд, в който ще го съхранявате. Единственото, което трябва да имате предвид е, че съотношението на пчелния восък и маслото трябва да е 1:1. Ако желаете, добавете повече етерични масла, за да подсилите аромата.
 
 

 

Напишете вашия коментар