Как да удължите аромата на парфюма си

syhranenie-na-parfiuma

Понякога, независимо от това колко е скъп парфюмът ви, има дни, в които той сякаш се изпарява съвсем бързо. Ако това не ви звучи непознато, ще ви представим няколко прости съвета, които ще ви помогнат да увеличите неговата трайност. С подбиране на правилните продукти и правилното им съчетаване, ще успеете да постигнете чудесен аромат, който да трае дори цял ден.

Подгответе кожата си

  • Вземете душ

Вземете топъл душ. Парата отваря порите, така че кожата ви абсорбира аромата по-лесно. Това ще му помогне да се задържи през целия ден, без да е нужно да го повтаряте.

  • Хидратирайте кожата си

В хидратираната кожа по-лесно прониква парфюма, отколкото в сухата. Ето защо е добра идея да се намажете с лосион за тяло, като отделяте специално внимание на областите, в които възнамерявате да впръскате парфюма. Ако не желаете да се променя аромата на парфюма ви, не забравяйте да изберете лосион без аромат. В случай че кожата ви не е суха, а по-скоро мазна, не прилагайте този съвет.

  •  Нанесете вазелин

Овлажняването на кожата ви може да помогне да се абсорбира по-лесно парфюма, но ако наистина искате парфюмът ви да трае цял ден, тогава намажете областите, в които планирате да го нанесете, с вазелин. Вазелинът действа като бариера между кожата ви и парфюма. Така ароматът ще се задържи по-дълго, защото естественото омазняване на кожата няма да може да го достигне.

Парфюм

  • Наслоете ароматите

Ако наистина искате аромата да е по-дълготраен, в помощ ще ви бъде и използването на други продукти, които имат ухание, подобно на вашия парфюм. Много компании предлагат допълнителни продукти за своите парфюми, като дезодоранти, кремове за тяло и т.н. Те подсилват аромата.

  • Парфюмирайте точките на пулса си

Прилагането на парфюм върху ключовите области на тялото е от голямо значение за трайността на паромата. Ето защо трябва да парфюмирате участъците зад ушите си, в основата на гърлото, от вътрешната страна на лактите и китките си. Това са най-топлите точки на тялото, а те ще запазят аромата по-дълго.

Други области, в които можете да приложите аромата, са: корема, задната част на врата и коленете. Не следвайте съвета да търкате китките си една в друга. Това не помага.

  • Впръснете в косата си

Ако само нанесете парфюм върху кожата си, ароматът няма да се задържи толкова дълго. Но ако напръскате косата си, ще имате много по-дълготраен ефект, тъй като косата ще задържи аромата.

Ако се притеснявате, че алкохолът може да увреди косата ви, не е нужно да го пръскате директно върху нея. Можете да го нанесете върху четка или гребен и след това да разрешете косата си.

  • Парфюмирайте дрехите си

Заради натурално мазната кожа, уханието може да избледнее по-бързо. Ако обаче напръскате дрехите (яке, блуза, дори шал) си, ароматът ще се задържи много по-дълго върху тъканта.

Някои парфюми могат да оцветят деликатните материи, като коприната например, затова е добра идея първо да го тествате. Нанесете съвсем малко в някоя част от материята, която не се вижда, заден подгъв например, за да видите какъв ще бъде ефектът.

  • Приложете повторно, когато е необходимо

Понякога, в зависимост от времето или от заниманието ви в момента, уханието на аромата ви може да изчезне, независимо от стъпките, които следвахте. Ако това се случи, освежете аромата, като впръскате още малко парфюм на споменатите по-горе участъци.

Разбира се, носенето на цяла бутилка парфюм в чантата не е много практично. Но има много компании, които правят парфюми, подходящи за пътувания. Можете да се възползвате от това.

Избиране на правилния парфюм

  • Изберете по-силен аромат

Някои парфюми са по-дълготрайни, тъй като имат по-силен аромат. Така например дървесните аромати са издържат повече от останалите. Можете да се насочите към кедър, пачули, хвойна. Друга възможност са по-пикантните нотки: хвойна, индийско орехче, джинджифил, карамфил. Те също са по-дълготрайни. Парфюм с цитрусови нотки няма да издържи толкова дълго, колкото тежките дървесни аромати.

  • Проверете срока на годност

Парфюмите с богато съдържание на естествени съставки имат срок на годност. След време тези съставки могат да започнат да променят аромата си или да отслабват. Затова използвайте парфюма преди изтичането на срока му на годност и го избирайте спрямо него.

Ако няма дата, проучете парфюма – неговия цвят и консистенция. Когато започне да потъмнява и да се сгъстява, значи не бива да го използвате.

Парфюмите, направени от синтетични съставки, обикновено не потъмняват, така че за тях не е нужно да следите срок.

  • Съхранявайте го правилно

Топлата температура и директните слънчеви лъчи могат да го увредят, така че ароматът да стане по-малотраен. Ако искате да издържи цял ден, е добре да съхранявате шишенцето на тъмно място.

Банята не е най-препоръчителното място за съхранение на парфюм, тъй като изпаренията от горещата вода могат да го засегнат и увредят, дори и да го държите в шкаф.

Хладилникът също не е подходящ. Ниската температура може да му повлияе точно така, както и високата. Ето защо е добре да го държите далеч дори от климатик.

Ако искате да поставите вашето изискано шишенце на шкафа, за да се вижда, не го слагайте близо до прозореца.

Затваряйте винаги парфюма. Ако проникне въздух, може да го окисли, да намали неговата сила и продължителност и да промени аромата му.

 

Напишете вашия коментар