Как французойките носят парфюма си?

Когато говорим за стил, винаги първото, което ни идва на ум, е Франция!  
По отношение на парфюмите, за французите ароматът е не само оръжие за съблазняване, но и начин да разкриеш личността си. 
Каролин де Мегре, бивш модел и муза на Карл Лагерфелд, казва в книгата си "Как да бъдете парижани (където и да сте)", че френските хора обикновено избират доста внимателно аромата си, като се стараят да подхожда на тяхната личност и  като начало е добре да знаете, че не всички те носят Chanel No.5.
Френските жени са луди по ароматите и  повечето от тях не излизат от къщата без да се напарфюмират... Техните мъже са също толкова луди по отношение на начина, по който жените миришат. Или казано по друг начин – френските жени знаят много за парфюмите и ги използват умело, когато искат да прелъстят мъжете, а мъжете, от своя страна, знаят как да оценят жената според уханието, което излъчва. 
Французойките от най-ранна възраст се учат как и къде по тялото си да поставят парфюм, за да бъдат забелязани. И ако обикновената жена се ограничава с това да пръсне веднъж-дваж на врата или китките си, то френската дама има цял арсенал от местенца, на които слага парфюм, в зависимост от впечатлението, което иска да произведе. Едит Кунц, автор на емблематичната книга-наръчник за френски стил "Фатално: Как го правят френските жени?" предлага следните места за прилагане на парфюм. Водете си бележки, тъй като това е един наистина дълъг списък, и бъдете умерени с количествата, когато се парфюмирате.
  1. Стъпалата, сводовете им и между пръстите на краката.
  2.  Вътрешната и външната част на глезена.
  3. В свивката на коленете.
  4. Под долната част на дупето.
  5. В областта на пубиса (над срамната кост) и пъпа.
  6. Под всяка гърда и между гърдите.
  7. На раменете и в горната част на ръцете.
  8. Във вътрешната свивка на лакътя.
  9. Върху пулсовите точки от вътрешната страна на китката.
  10. Върху външната част на дланта и между пръстите на ръцете.
  11. В ямката под шията, образувана между двете ключици.
  12. По линията на всяка от ключиците.
  13. Под брадичката.
  14. По протежението на челюстната кост.
  15. Върху ушите и зад тях.
  16. Върху слепоочията.
  17. По задната част на врата и между плешките.
  18. По линията, където започва косата. 
Когато носите парфюма си по правилния начин и на правилните места, ще превърнете срещата с вас в наистина вълнуващо преживяване. Bonne chance!
Напишете вашия коментар